Το Πανηγυράκι του Άη Γιώργη στην ΑράχωβαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΧρήσιμες οδηγίες για τους συμμετέχοντες στην πομπή
Το Πανηγυράκι του Άη Γιώργη στην ΑράχωβαΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΧρήσιμες οδηγίες για τους συμμετέχοντες στην πομπή
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τους συμμετέχοντες στην πομπή

Πανηγυράκι Αγίου Γεωργίου

Δυο λόγια για την συμμετοχή μας με τοπική ενδυμασία στην λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. . .

Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάζουμε σύμφωνα με την παράδοσή μας κάθε χρόνο τη γιορτή του Πολιούχου μας Αφέντη Άι Γιώργη, το ξακουστό Πανηγυράκι.

Είναι πασίγνωστο ότι οι συμμετέχοντες στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου ολοένα και αυξάνονται, γεγονός που χαροποιεί όλους μας! Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει και το μήκος της πομπής, η οποία διακρίνεται για το κλίμα κατάνυξης που δημιουργείται από τη διάταξη κατά ζυγούς, αφήνοντας το δρόμο ανοικτό σε απόδοση τιμής στην Ιερή Εικόνα του Αγίου Γεωργίου που ακολουθεί.

Η φροντίδα για τη διατήρηση της απαιτούμενης ευπρέπειας και σοβαρότητας κατά την λιτάνευση, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Υποχρέωσή μας λοιπόν είναι να συνδράμουμε  το έργο των υπευθύνων, συνεργαζόμενοι μαζί τους και παράλληλα υποδείχνοντας και στους ξένους προσκυνητές την απαιτούμενη τάξη κατά τη λιτάνευση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και σας παρακαλούμε να συμβάλετε ο καθ’ ένας ξεχωριστά, ώστε να τηρηθούν οι παρακάτω απλοί κανόνες:

1) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να βρίσκεστε στον προαύλιο χώρο τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της λιτανείας.

2) Φροντίζετε πάντοτε καθ’ όλην τη διάρκεια της λιτανείας, ώστε να τηρηθεί από όλους τους συμμετέχοντες γύρω σας η θρησκευτική μας παράδοση.

3) Καθήκον όλων μας είναι να μην εγκαταλείψουμε την Ιερή Εικόνα και να τη συνοδεύσουμε ως την είσοδό της και πάλι στο Ναό!!!

Αποφεύγετε:

1) Την συνομιλία με τους γύρω σας

2) Την  αλλαγή θέσης από τη μία πλευρά του ζυγού στην άλλη

3) Τις άσκοπες στάσεις για λήψη φωτογραφιών

4) Την χρήση κινητών τηλεφώνων

5) Το κάπνισμα, μάσημα τσίχλας, κλπ

6) Άλλες συμπεριφορές που δεν εναρμονίζονται με την απαιτούμενη ευπρέπεια.

Υπενθυμίζουμε ότι και φέτος ΔΕΝ θα γίνει στάση για δέηση στο Μνημείο των Ηρώων παρά μόνο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

 

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου

&

Δημοτική Ενότητα Αράχωβας